Karácsonyi agyrém - Írta: a Grincs

Kedves Olvasó!

Nem véletlen, hogy a Grincs jutott eszembe saját magamról. Közeleg a karácsony, az én türelmem pedig egyre inkább fogy és egyre kevésbé kedvelem az embereket.

Ahogy "öregszem" úgy válik számomra egyre inkább "idegesítővé" ez a karácsonyi őrület, ami megy. Mindenki a plafonon van az idegtől, hogy nem tud annyi ajándékot venni, amennyit szeretne, hogy főznie kell és nem jut semmire sem ideje. Az okosak azt mondják, mindenkinek arra van ideje, amire szeretné, hogy legyen és bár ez eléggé elcsépelt, valahol mégis igaz. Pont az ilyen karácsonyi baromságok miatt érzem magam úgy, mint a Grincs, annyi különbséggel, hogy még nem vagyok se zöld, se szőrös, de a hegyekbe szívesen felköltöznék erre az időre.

Egyenesen rosszul vagyok már november végén, mert még a csapból is az folyik, hogy ezt ilyen áruhitelre, azt amolyanra vegyem meg. Vegyek meg mindent, amire egyébként szükségem sincs, sőt a családomnak sem. Viseljem el az embereket, akik tolonganak, meg lökdösődnek, hogy haladjanak az "ünnepi nagybevásárlással" és előbb odajusson a kasszához, miközben "kellemes" karácsonyi dalokkal kápráztatnak el mindenhol. Karácsonykor mindenki megőrül, mindenki mindent azonnal akar, és legfőképp túltolja az ünnepeket. Az a legnagyobb baj, hogy elfelejtettük miről is szól ez az egész...

Kérlek, ne áldozd fel Magad az ünnepekért! Nem kell tökéletesre pucolni a házat és legfőképp, nem kell hatszáz féle fogást főznöd, mert átjönnek a nagyiék és vajon mit fog szólni, ha csak halászlé lesz meg rántott hal valami kis desszerttel! Kérlek, az időd nagy részét (amit mondjuk a hatszáz fogásos főzéshez használnál) inkább tölsd olyan dolgokkal, amikre szeretettel fogsz visszaemlékezni! Például süss sütit a pároddal/gyermekeddel/édesanyáddal bárkivel, akivel szeretnél hasznos időt tölteni! Kérlek ne csak Karácsonykor szeress! Ne csak akkor jusson eszedbe egy rég elfeledett rokon! Kérlek, ne vágd bele magad hitelbe, csak azért, hogy elkápráztass másokat! Kérlek ne azt nézd, hogy mekkora ajándék van a fa alatt és, hogy Te tudtad-e ezt viszonozni! Ez nem erről szól...

Kérlek mondd el a szeretteidnek minden nap, hogy mennyire szereted őket és fogadd meg, hogy a következő karácsonykor már nem az fog számítani, hogy mekkora ajándék van a fa alatt, hanem, hogy minőségi időt sikerül együtt töltened velük mert végső soron mindenki az élményekre emlékszik és az érzésekre, amiket keltettünk bennük... :)

 

2.jpg