Magyarország legfelkapottabb kutyafajtái

Manapság egyre több ember szeretne házikedvencet. Van, aki csak divatból, van, aki terápiás célokból, illetve olyan is akad, aki csak szimplán szeretetből.  

Lássuk a 10 legnépszerűbb választást:

1. Francia bulldog

video-french-bulldog-puppies-bei.jpg

Francia bulldogot tartani manapság nagyon nagy divat lett, pláne a fiatalabbak körében. Nem is csoda, hiszen borzasztó aranyosak és nagyon ragaszkodóak. Könnyen taníthatóak, ugyanakkor makacs kis disznók. Ellenállni biztosan nem tudsz majd az édi pofijának. Te leszel a mindene, erre mérget vehetsz. Idővel az ágyadba is be fog férkőzni, hiszen éreznie kell a közelségedet, amikor csak lehetséges. Mivel ennyire elterjedt lett itthon ez a fajta, nem árt megnézni, hogy honnan is vásároljuk kedvencünket, hiszen a túltenyésztés miatt sajnos egyre több betgeséget hordoznak.

2. Rövid szőrű magyar vizsla

1_original.jpg

Ha egy stabil idegrendszerű, nyugodt, barátságos, okos kutyát keresel, akkor a vizsla személyében meg is találtad. Könnyen kezelhetőek, egyáltalán nem domináns kutyák. Nem agymosott vadászkutyák, nem notórikusan őrző-védők, ugyanakkor bármi áron megvédik családjukat. Igazi kis boldogság bombák. Vigyázz! Ők is szeretnek egy ágyban aludni a gazdival! :)

3. Németjuhász kutya

20151026vakvezeto-kutya-nemetjuhasz2.jpg

A legértelmesebb és a leginkább munkaszerető kutyafajták egyiket. Gyengéd, barátságos, hűszéges, bátor és magabiztos. Egy igazi küzdő, szívős, agilis kutya. Kiváló őrző-védő, nem megvesztegethető típus. Ha egy igazi hűságes társat keresel, Benne megtalálod! Mindezek mellett családcentrikus, kedves és odaadó.

4. Angol bulldog

angol-bulldog-kutya-02.jpg

Jó természetű, kiegyensúlyozott, szelíd kutya. Vidám és barátságos, de a lakásban nyugodt. Érzékenyen reagál a környezetében uralkodó hangulatra. Nagyon értelmes kutya, átgondolja a dolgokat, ugyanakkor engedelmes. Nagyon családcentrikus. Nagyon jól kijön más állatokkal is.

5. Border collie

bor.jpg

Az egyik legokosabb kutyafajta, hatalmas mozgásigénnyel. Aki ilyen kutyát vásárol, jobb ha felkészül a több órás sétákra, játékra. Nagyon gyorsan tanul. Kimagasló intelligenciája miatt sok foglalkozást igényel, így ha Őt választjuk nem szabad sajnálnunk az időt és a fáradságot rá. 

6. Cane corso

cane-corso-desktop-wallpaper.jpg

A rettenthetetlen, kőkemény őrző-védő, ugyanakkor a gyengéd "dada" is a családban. Magabiztos kutyafajta, de sosem bizonygatja feleslegseen a hatalmas erejét. Intelligens, könnyen képezhető, családcentrikus. Gyerekekkel nagyon jól kijön, idegenekkel szemben azonban gyanakvó, csak a gazdája jelenlétében tűri meg őket. Nagyon játékos, mozgékony. Garantált a napi mozgás egy jó labdázás keretében!

7. Amerikai staffordshire terrier

520277.jpg

Egy őszinte, barátságos, kedves, mozgékony és szilaj kutya. Nagyon hűséges a családjához és engelemes is. Más kutyák felett hajlamos lehet domináns viselkedésre. Tény, hogy "harci kutyaként" ismeri a köznép, de amennyiben rendesen foglalkoznak vele és nevelik, igazi kis jámbor pajtás lehet.

8. Szálkás szőrű tacskó

2_original.jpg

A tacskó szó említésére a legtöbb esetben egy gömbölyded, rövidlábú kiskedvenc ugrik be mindenkinek, aki gacsos lábát reszketve emelgeti. Eredetileg a tacskók vérbeli és értékes vadászkutyának minősülnek (felkutatják a sebzett vadat). Manapság nagyon divatos kedvencek lette a szálkás szőrű tacskók. Vidám és lelkes kutyák. Szívesen veszi részt mókázásban, játékban, hancúrozásban. Alkalmazkodó. Kicsi, de végtelenül intelligens és rafinált.

9. Puli

puli.jpg

Értelmes, eleven kutya. Kiváló házőrző. Családcentrikus. Jelleme nagyban függ a gazdájától. Általában jól kijön más állatokkal. A puli elég értelmes ahhoz, hogy gyorsan megértse gazdája parancsait, de az már a neveléstől függ, hogy engedlemeskedik-e azoknak. Célszerű játszva tanítani, mert úgy sokkal fogékonyabbak.

10. Bichon havanese

havanese-kiskutya.jpg

Ez a fajta kutya a sok csodálóját hosszú selymes szőrével, kifejző szemeivel, ennivaló méretével szerezte. Nagyon ragaszkodó típus, könnyen tanítható, intelligens és energikus. Ő az egyetlen kutyfajta, amely Kubából származik. Személyiségükkel mindenkit magukkal ragadnak. 

 

Te melyiket választanád? :)